Bacteriile se numără printre primele forme de viață care au populat Pământul în urmă cu circa 4 miliarde de ani. L. reuteri este printre primele specii de bacterii care de-a lungul evoluției s-a dovedit sigur pentru gazdele sale, regăsindu-se în mod natural în microbiota noastră, încă de la naștere. Însă, stilul de viață s-a schimbat semnificativ în ultimii 50 de ani și acest lucru și-a lăsat amprenta asupra corpului nostru. Antibioticele, stresul și igiena excesivă se numără printre factorii care ne-au afectat negativ microbiomul. Lactobacillus reuteri este una dintre speciile care au scăzut ca număr în compoziția florei intestinale, iar în prezent, cei mai mulți dintre noi nu mai au în organism un nivel suficient.

Lactobacillus reuteri Protectis este o tulpină probiotică, din specia Lactobacillus reuteri, care se regăsește în produsele ProTectis. Până în prezent eficacitatea și siguranța tulpinii L. reuteri Protectis au fost documentate în peste 137 de studii clinice, pe 12.829 de persoane de toate vârstele. Citește mai mult despre Lactobacillus reuteri.

Bacteriile lactice vii sunt în stare latentă (inactivă) și se activează, devenind complet active metabolic atunci când intră în contact cu saliva noastră. În momentul în care ajung în stomac ele încep deja să colonizeze.

Produsele care conțin mai multe tulpini de bacterii nu au neapărat un efect mai bun decât cele cu o singură tulpină. Cel mai important lucru este ca eficacitatea tulpinii sau tulpinilor să fie dovedită prin studii clinice de înaltă calitate.

Lactobacillus reuteri Protectis este una dintre tulpinile probiotice cele mai bine documentate ştiinţific atât în privinţa eficacităţii, cât şi a siguranţei.
Lactobacillus reuteri Protectis produce o substanţă antimicrobiană numită reuterină, care inhibă creşterea microorganismelor patogene. În acelaşi timp, L. reuteri Protectis susţine alte populaţii de bacterii benefice care fac parte din microflora intestinală normală.
ProTectis reprezintă o garanţie a calităţii produselor probiotice, al căror mod de formulare şi ambalaj permite o administrare confortabilă şi asigură un termen de valabilitate îndelungat, de multe luni, al bacteriilor vii, chiar şi la temperatura camerei.

Atât picăturile cât și tabletele masticabile ProTectis pot fi păstrate la temperatura camerei (maxim 25°C), într-un loc uscat.

Dacă temperatura camerei depășește valoarea de 25 °C îți recomandăm să depozitezi atât picăturile, cât și tabletele masticabile ProTectis, în frigider

Expunerea la temperaturi înalte și/sau umiditate crescută accelerează procesul de degradare a bacteriilor probiotice. Dacă expunerea durează prea mult eficacitatea produsului va scădea, însă acesta va fi în continuare sigur pentru administrare.

ProTectis nu trebuie ținut în congelator sau la temperaturi sub 0°C. Suspensia de ulei se va solidifica și bacteriile probiotice vor fi expuse la apă. Acest proces ar scurta dramatic durata de viață a produsului.

Momentul administrării ProTectis nu este atât de important. Teoretic, creşterea valorii pH-ului la scurt timp după ce mănânci ar putea avea un efect pozitiv asupra supravieţuirii Lactobacillus reuteri Protectis, însă cel mai important este ca ProTectis să fie administrat consecvent, în fiecare zi, într-un moment al zilei care să fie potrivit pentru pacient/consumator.

Da, picăturile ProTectis pot fi amestecate cu lapte matern sau formulă. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este temperatura. Nu adăuga picăturile probiotice în lichide cu o temperatură de peste 37°C. De asemenea, asigură-te că lichidul respectiv este consumat în aceeași zi.

Agită bine flaconul, pentru 10 secunde, înainte de fiecare administrare, pentru a combina culturile de bacterii cu uleiul. Picurătorul flaconului are un marcaj care indică un orificiu. Pentru o utilizare facilă, marcajul trebuie să fie îndreptat în sus. Țineţi flaconul la un unghi de 45 grade, iar picăturile se vor forma încet. Picăturile se pot consuma fie ca atare, într-o linguriţă, fie în băuturi sau alimente. Utilizaţi 5 picături/ zi, în doză unică.

Nu adăuga în băuturi sau alimente fierbinţi pentru a nu afecta culturile vii de lactobacili. ProTectis picături pentru copii nu schimbă gustul băuturilor sau alimentelor cu care sunt amestecate.

Doza zilnică recomandată de Lactobacillus reuteri Protectis este de 100 milioane bacterii lactice vii.
Poți obține această doză consumând 1 tabletă masticabilă sau 5 picături de ProTectis.

Nu. Lactobacillus reuteri Protectis este o bacterie „bună” care se dezvoltă în tractul digestiv. Cu cât tractul digestiv este mai mare, cu atât multiplicarea sa este mai rapidă, pentru a realiza o colonizare eficientă, nefiind necesară suplimentarea dozei zilnice.

Pe baza rezultatelor studiilor clinice, a fost aleasă doza de 100 milioane de bacterii lactice vii Lactobacillus reuteri Protectis/ zi ca fiind sigură și eficientă.

Da, deoarece nivelul optim al Lactobacillus reuteri Protectis in intestin scade în decurs de o săptămână după întreruperea administrării. Microflora intestinală saprofită a unei persoane este relativ stabilă şi, prin urmare, opune o rezistenţă considerabilă când vine vorba de acceptarea unor „nou-veniţi“. Chiar şi o bacterie autohtonă precum Lactobacillus reuteri Protectis trebuie administrată în mod regulat, deoarece, în cazul majorităţii oamenilor din societatea modernă, colonizarea intestinală cu Lactobacillus reuteri nu se mai realizează în timpul perioadei de sugar. Prin administrarea probioticelor ProTectis vă asiguraţi un aport zilnic de lactobacili, cu efecte benefice.

În mod normal, efectele ar trebui să poată fi observate în decurs de câteva zile. Este posibil ca persoanele cu o stare perfectă de sănătate să nu constate nicio diferenţă, însă cele care iau Lactobacillus reuteri Protectis din cauza unei afecţiuni a tractului digestiv ar putea observa un efect după 2-4 zile. În unele cazuri s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp, de exemplu dacă persoana respectivă ia un medicament care îi influenţează funcţia tractului digestiv.

Studiile clinice au arătat că picăturile BioGaia Protectis sunt sigure pentru administrare încă de la naștere.

Au fost realizate multiple studii de siguranță asupra nou-născuților (inclusiv bebeluși născuți prematur), copiilor, adulților și seniorilor. În niciunul dintre aceste studii nu au fost observate efecte secundare în urma administrării Lactobacillus reuteri Protectis.

Produsele probiotice ProTectis sunt suplimente alimentare, fiind comparabile cu iaurtul atunci când discutăm despre siguranță. Produsele noastre pot fi utile în combinație cu alte medicamente, spre exemplu cu antibioticele, întrucât contribuie la menținerea unei microbiote intestinale echilibrate.

Produsele ProTectis nu conțin alergeni precum lapte, ouă, alune, alune de pădure, pește, crustacee, soia.

ProTectis picături
Pentru cultura de probiotice utilizată în produs, substanţa nutritivă pentru fermentaţie este reprezentată de o sursă pe bază de orz. Cu toate acestea, analiza efectuată de un laborator autorizat nu a evidenţiat prezenţa glutenului în picături.

ProTectis tablete masticabile
Cultura de probiotice utilizată în produs este fermentată pe un mediu pe bază de lapte degresat sau pe unul pe bază de orz. Analiza a evidenţiat prezenţa lactozei şi a glutenului în cultură. Cu toate acestea, în produsul finit nu sunt detectabile nici proteine din lapte şi nici lactoză, iar nivelul de gluten este sub valoarea limită reglementată de cerinţele UE pentru produsele fără gluten (în conformitate cu reglementarea (CE) nr. 41/2009 , gluten sub 20 mg/kg).

În organismul nostru sunt miliarde de bacterii. În timp ce unele pot fi dăunătoare, altele ne sunt benefice, trăind în simbioză cu sistemul nostru digestiv, ajutându-ne, de exemplu, să digerăm hrana și apărându-ne de bacteriile dăunătoare. Cele mai multe dintre aceste bacterii aparțin familiei Lactobacillus - fiind componente ale florei intestinale normale.
Definiția acestora este "micro-organisme vii cu efecte benefice pentru sănătate, atunci când sunt ingerate în cantități specifice" (WHO/FAO, 2002). Criteriul esențial pentru clasificarea ca probiotic deplin este certificarea beneficiilor asupra sănătății, prin studii clinice. În plus, un produs probiotic trebuie să conțină aceleași tulpini bacteriene și aceeași doză ca în formula utilizată in timpul studiilor clinice. Citește mai multe despre probiotice aici.

Într-o lume perfectă, suplimentele probiotice ar fi inutile. Tubul digestiv s-ar coloniza cu bacterii bune în timpul nașterii și alăptării, am mânca produse
alimentare fermentate natural, pregatite încet, prin metode tradiționale și am trăi o viață naturală. Atunci ne-am permite să nu ne mai facem griji pentru echilibrul florei intestinale. Însă, în lumea noastră industrializată, tubul digestiv este asaltat zilnic de alergeni, substanțe chimice și bacterii potențial dăunătoare. În plus, bolile, antibioticele sau alte medicamente, schimbarea obiceiurilor alimentare sau numeroasele probleme cotidiene pot afecta echilibrul florei noastre intestinale. Dezechilibrul florei intestinale se poate manifesta prin tulburări gastrointestinale, precum: colicile infantile, diaree, constipație, dureri abdominale funcționale sau scăderea imunității organismului.

Probioticele sunt microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, oferă beneficii de sănătate consumatorului. Prebioticele sunt ingrediente alimentare nedigerabile, care stimulează dezvoltarea bacteriilor în sistemul digestiv.

Diverse produse probiotice conțin diferite tulpini probiotice. Efectele bacteriilor probiotice sunt legate direct de tulpină. Acest lucru înseamnă că orice tulpină dintr-o specie diferă de alta, fie prin efectul lor, fie prin modul de acțiune. Produsele ProTectis conțin specii de Lactobacillus reuteri, din familia Lactobacillus, cu tulpina Lactobacillus reuteri Protectis (DSM 17938).

Produsele care conțin mai multe tulpini de bacterii nu au neapărat un efect mai bun decât cele cu o singură tulpină. Cel mai important lucru este ca eficacitatea tulpinii sau tulpinilor să fie dovedită prin studii clinice de înaltă calitate.

Contact

Lasă-ne un mesaj
*câmp obligatoriu
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK