Ce sunt colicile infantile?

Mulți bebeluși suferă de colici în primele luni de viață. Deși nu există un răspuns categoric în ceea ce privește factorul declanșator al colicilor la bebeluși, efectul său este clar - un copilaș inconsolabil și mămici și tătici stresați.

Chiar dacă este o afecțiune des întâlnită la bebeluși, sunt foarte puține medicamente spre deloc care pot ameliora simptomele colicilor. Însă, unele studii sugerează faptul că bebelușii care trec prin acest disconfort ar putea suferi de un dezechilbru al florei intestinale. Lactobacillus reuteri ProTectis contribuie la restaurarea acestui echilibru, crescând numărul bacteriilor "bune" din intestin. Colicile ating apogeul în săptămânile 6 și 8 din viața unui bebeluș, astfel încât nu este niciodată prea devreme să suplimentezi flora intestinală a acestuia.

Când suferă un bebeluș de colici?

Cel mai simplu criteriu pentru diagnosticarea colicilor la bebeluși este, în primul rând, vârsta. În cele mai multe cazuri colicii afectează bebelușii mai mici de 4 luni. În al doilea rând, este relevantă existența unor perioade recurente și prelungite de plânset, agitație sau irascibilitate, care apar fără un motiv evident și nu pot fi prevenite sau rezolvate de cei care îi au în grijă.

Plânsetul inconsolabil durează cel puțin trei ore pe zi, trei zile pe săptămână, pentru cel puțin o săptămână, la un copil fără alte afecțiuni. Cei mici plâng adesea atât de mult încât se înroșesc la față, își strâng pumnii și își ridică picioarele în timp ce plâng. Indicatorul nostru de colici poate oferi, de asemenea, indicii despre probabilitatea ca un copil să sufere sau nu de colici. Cu toate acestea, indicatorul nu ar trebui să înlocuiască evaluarea unui medic pediatru.

<

Indicatorul de colici

Colicile infantile pot fi prevenite - exceptând situația în care simptomele au apărut deja, caz în care acestea pot fi doar reduse ca intensitate. Utilizând indicatorul de colici vei putea stabili dacă bebelușul tău are sau nu colici.
Răspunde la întrebări și indicatorul de colici îți va oferi rezultatul!

Care sunt cauzele apariției colicilor la bebeluși?

Cu toate că există decenii de cercetare, cauzele colicilor infantile rămân în continuare necunoscute. Există însă o serie de factori care influențează declanșarea și întreținerea acestora. A fost amplu discutat rolul factorilor comportamentali (psihologici și sociali), precum și componentele biologice (alergii alimentare și afectarea motilității intestinale).

În ultimii ani, rolul florei microbiene gastrointestinale a devenit din ce în ce mai important. Comparând copiii fără colici intestinale cu cei care prezintă colici intestinale, la aceștia din urmă se poate observa un număr scăzut al Lactobacililor precum și o concentrație crescută a bacteriilor coliforme, rele, sau altfel spus un dezechilibru la nivelul florei intestinale. Astfel de dezechilibre pot cauza diverse probleme, inclusiv colici. Este foarte important să nu vă lăsați copilul să sufere singur. Calmați-vă copilul legănându-l, cântându-i, luându-l în brațe.

Date cheie despre colicile infantile

Simptomele asociate cu colicile infantile pot fi foarte frustrante pentru noii părinți, așadar iată câteva date importante care pot clarifica situația.

  • Un bebeluș cu colici nu este un bebeluș bolnav

  • Durerea are o sursă necunoscută - orice alte sursă ar trebui exclusă de către un pediatru

  • Plânsetul este adesea mai pronunțat în timpul serii, dar poate apărea în oricare altă perioada a zilei

  • Colicile culminează de cele mai multe ori între săptămâna a 6-a și a 8-a de viață

  • Colicile dispar, de obicei, în jurul vârstei de patru luni

  • Studiile arată că bebelușii cu colici au o concentrație mai scăzută a anumitor tipuri de bacterii intestinale benefice

Suplimentarea alimentației cu bacterii benefice, ca Lactobacillus reuteri Protectis, poate contribui la restabilirea echilibrului.

Cum să tratezi colicile

În primul și în primul rând, părinții trebuie să elimine alte cauze posibile pentru plânsetul copilului - spre exemplu foamea, un scutec murdar sau febra. Există câteva reguli de aur pentru reducerea riscului de colici:

  • Tehnica corectă de hrănire la sân, astfel încât bebelușul să nu inhaleze aer în timpul mesei, și evitarea excesului de mâncare

  • Mamele care alăptează ar trebui să evite alimentele care pot cauza flatulență (ex. leguminoase și verdețuri crucifere) în timp ce mămicile care folosesc biberonul ar trebui să folosească o formulă pentru bebeluși sensibili, pentru a echilibra microflora

  • Finalmente, un supliment probiotic, ca Lactobacillus reuteri Protectis, ar putea echilibra microflora intestinală și reduce simptomele.

Diareea

Diareea sau vărsăturile pot apărea foarte brusc. Întrucât cei mici sunt mai expuși riscului de deshidratare, este esențial să recunoașteti semnele acesteia.

Mai multe

Sistemul imunitar

Sănătatea florei intestinale deține un rol cheie în buna funcționare a sistemului imunitar. De asemenea, primii ani de viață sunt deosebit de importanți, deoarece în această perioadă sistemul imunitar se află în plin proces de constituire și dezvoltare.

Mai multe

Antibioticele

Dacă un copil suferă de o infecție bacteriană, acesta ar putea avea nevoie de antibiotice pentru a-și recăpăta sănătatea. În astfel de cazuri este esențial să oferi micuțului organism ajutorul de care are nevoie.

Mai multe

Regurgitația

Regurgitație, reflux, scuiparea hranei - toți acești termeni descriu laptele pe care un sugar îl dă înapoi în timpul sau după hrănire. Deși pare alarmant, este un fenomen comun pe perioada dezvoltării sistemului lor digestiv.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK