Vacanțe fericite

Atunci când călătorim ne dorim să ne bucurăm de timpul nostru liber, și nu să ne petrecem zilele la toaletă sau în pat. Din păcate, diareea călătorului ne poate pune bețe în roate și ne poate strica vacanța mult așteptată și costisitoare.

Obișnuiam să credem că acest fenoment este cauzat de o schimbare a apei, de mâncărurile picante sau prea mult soare, dar aceste explicații nu mai sunt de actualitate.

Cercetătorii au descoperit că un anumit tip de bacterii este adesea cel vinovat de diareea călătorului - Escherichia Coli Enterotoxigenic.

Aceste bacterii urâte și mici se mută în intestinul superior și produc multe toxine. La nivelul intestinului, toxinele provoacă pierderea lichidelor și a electroliților (minerale cum ar fi sodiu și potasiu care ajută la reglarea multor funcții ale corpului) prin scaune diareice. Prezenţa diareei iţi strică planurile de a te relaxa pe plajă, de a vizita un muzeu sau de a te bucura de un spectacol mult așteptat, nu-i așa?

Putem influența riscul

Riscul depinde de regiunea în care călătorim. Cu cât destinația este mai tropicală și mai puțin dezvoltată, cu atât este mai mare riscul de a suferi de diareea călătorului.

Cel mai simplu ghid pentru prevenirea diareei călătorului este "gătește, fierbe, decojește sau renunță". În unele regiuni ar fi indicat chiar să folosim apă îmbuteliată sau fiartă pentru a ne spăla pe dinți. Ar trebui, de asemenea, să evităm cuburile de gheață în băuturile consumate în țări tropicale. Legumele trebuie gătite, fructele decojite. În plus, una dintre cele mai importante reguli de igienă este spălarea pe mâini după fiecare vizită la toaletă.

Probioticele precum ProTectis te pot ajuta în menținerea sănătății pe durata călătoriei. Administrate chiar înainte de călătorie, bacteriile vii, active, pot suplimenta microflora intestinală și o pot susține în combaterea intrușilor patogeni.

Care sunt simptomele?

Cei mai mulți turiști vor experimenta simptome pentru două până la patru zile - acestea pot include dureri abdominale, crampe, flatulență, greață, oboseală, pierderea apetitului, vărsături, febră și deshidratare.

Foarte comună este diareea apoasă, uneori acompaniată de vărsături și febră sub 39°C. Așadar, cei care sunt afectați de aceste simptome ar trebui să compenseze lichidele și electroliții pierduți prin consumul crescut de lichide (exclusiv cele sigilate sau purificate). Sărurile de rehidratare orală (SRO) pot ajuta corpul să se rehidrateze mai rapid.

Suplimentarea florei intestinale cu picăturile sau tabletele ProTectis (Lactobacillus reuteri Protectis) pot de asemenea să ajute în procesul de echilibrare a microbiotei, îmbunătățind simptomele și grăbind recuperarea.

Bacterii benefice - da!

Luând probioticul ProTectis cu două săptămâni înainte de călătorie, îţi poţi suplimenta microflora intestinală cu bacterii benefice.

Aceste probiotice sau "bacterii bune" au rolul de a combate intrușii patogeni ţinând la distanţă tulburările de tranzit intestinal, cum ar fi diareea. Astfel, vei putea avea parte de o vacanţă fără incidente neplăcute. ProTectis vă poate ajuta şi în cazul unei tulburări digestive deja instalată. Simptomele vor dura mai puţin putând astfel să fiţi din nou în formă pentru a vă continua vacanţa.

Sănătatea în călătorii

Luni de planificare sunt investite în organizarea unei vacanțe, așadar poate fi foarte frustrant atunci când starea de spirit este umbrită de îmbolnăviri. Din fericire, există soluții pentru minimizarea riscului.

Mai multe

Mămicile

Pentru fiecare femeie în parte, sarcina este o experiență unică și specială. Iată câteva moduri în care corpul femeii poate fi susținut în timpul sarcinii și după naștere, astfel încât să se poată concentra doar pe noul venit.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK