Cauze frecvente

Constipația este o problemă comună în rândul adulților, care afectează de două ori mai multe femei decât bărbați. Este frecvent definită ca însemnând două sau mai puține scaune pe săptămână. Deși este dificil să stabilim cauza exactă, există o serie de factori care pot contribui și pot înrăutăți simptomele.

Stilul de viață poate juca un rol semnificativ aici, spre exemplu lipsa fibrelor din dietă, deshidratarea, greutatea în exces sau sub medie sau lipsa de mișcare. Ignorarea nevoii sau lipsa intimității atunci când folosim baia pot și ele favoriza constipația. De asemenea, anumite medicamente pot induce simptomele sale. Factorii psihologici, precum stresul și anxietatea sau schimbările din rutina zilnică pot și ele să provoace o criză de constipație.

Tratamentul constipației

Din fericire există multe soluții pentru momentele în care suferim de constipație.

Multe încep prin creșterea cantității de fibre consumate zilnic, sub formă de fructe, legume sau cereale. Creșterea consumului de apă poate fi benefică, precum și exercițiile fizice ca mersul sau jogging-ul.

Probioticele pot, de asemenea, să accelereze frecvența tranzitului intestinal, refăcând echilibrul bacterian din tractul gastrointestinal - un mod simplu și eficient de a ameliora simptomele.

Constipația

Scaune puține, dureroase, balonare - constipația afectează oamenii în diverse feluri. Din fericire există moduri delicate de a reduce simptomele și a pune lucrurile din nou în mișcare.

Mai multe

Antibioticele

Deși pot fi extrem de benefice, antibioticele pot cauza efecte adverse gastrointestinale precum diaree, greață, vărsături. Din acest motiv este important să oferi florei intestinale o mână de ajutor pe perioada tratamentului antibiotic.

Mai multe

Helicobacter Pylori

Helicobacter pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacului și a duodenului. Unii purtători ai acestei bacterii suferă de efecte neplăcute, în timp ce alții nu resimt vreun simptom.

Mai multe

Diareea

Pe cât de neplăcută poate fi, diareea este ceva ce toți adulții au experimentat sau vor experimenta cel puțin o dată în viață. Suplimentarea florei intestinale cu probiotice poate contribui la scurtarea și reducerea gravității episoadelor diareice.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK