Antibioticele - doar în caz de infecție bacteriană

Când micuțul este bolnav, atât părinții cât și medicul își doresc să-l trateze cât mai bine și în cel mai scurt timp posibil. În unele cazuri, acest lucru înseamnă administrarea de antibiotice.

Antibioticele sunt medicamente vitale în lupta cu infecțiile bacteriene. Cu toate acestea, rezistenţa la antibiotice reprezintă o problemă tot mai gravă de sănătate publică, la nivel mondial. Rezistenţa la antibiotice este deseori înaltă şi în creştere. Creşterea rezistenţei la antibiotice ameninţă eficacitatea actuală şi viitoare a antibioticelor.

Tratamentul cu antibiotic trebuie tratat cu seriozitate, iar administrarea acestor medicamente trebuie făcută doar atunci când este necesar, sub supraveghere atentă. Dacă un copil suferă de o infecție bacteriană și necesită antibiotice, este foarte important ca acestea să se administreze numai la și conform recomandării medicului.

Antibioticele și o floră intestinală sănătoasă

Așa cum cuvântul "probiotice" poate fi tradus "pentru viață", cuvântul "antibiotice" înseamnă "împotriva vieții", dat fiind că acestea omoară sau inhibă creșterea patogenilor care provoacă infecții bacteriene.

Problema este că un antibiotic nu poate face diferența între bacteriile nocive și cele benefice, eliminându-le și pe acestea din urmă.

În consecință, bebelușii (deși este la fel de posibil și în cazul altor grupe de vârstă) cărora le sunt administrate antibiotice pot suferi de balonare, greață, vărsături și diaree.

În aceste cazuri un probiotic, precum Lactobacillus reuteri Protectis, poate fi adăugat în alimentație pe perioada tratamentului cu antibiotice pentru a spori numărul bacteriilor benefice din flora intestinală și a reface echilibrul din tractul digestiv.

 

Colici

Deși este o afecțiune relativ comună în cazul bebelușilor, există o ambiguitate crescută în privința colicilor la copii. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre această afecțiune

Mai multe

Constipația

Când un copil are mișcări rare ale intestinului sau dificultăți în eliminare, poate fi vorba despre constipație. Iată care sunt simptomele și soluțiile delicate pentru a-l ajuta în aceste cazuri.

Mai multe

Antibioticele

Dacă un copil suferă de o infecție bacteriană, acesta ar putea avea nevoie de antibiotice pentru a-și recăpăta sănătatea. În astfel de cazuri este esențial să oferi micuțului organism ajutorul de care are nevoie.

Mai multe

Regurgitația

Regurgitație, reflux, scuiparea hranei - toți acești termeni descriu laptele pe care un sugar îl dă înapoi în timpul sau după hrănire. Deși pare alarmant, este un fenomen comun pe perioada dezvoltării sistemului lor digestiv.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK