Regurgitația - motiv de îngrijorare?

Cei mai mulți bebeluși sunt fericiți și sănătoși chiar dacă uneori scuipă înapoi mâncarea. Poate fi un lucru îngrijorător pentru părinți, însă este doar o etapă în procesul lor natural de creștere și nu este nimic grav, de cele mai multe ori. Stomacul unui bebeluș trebuie să învețe să se golească adecvat și acest proces poate dura câteva săptămâni sau luni.

Regurgitația este foarte frecventă în cazul sugarilor și apare cel mai des după hrănire, atunci când apar și simptomele. Copilul scuipă un lichid care poate arăta identic cu formula de lapte sau laptele matern ingerat. La sugari sfincterul esofagian care oprește mâncarea din stomac să revină în gură nu este complet format. În plus, motilitatea gastrică nu este nici ea pe deplin dezvoltată. Regurgitațiile dispar gradual în primul an de viață al copilului, pe măsură ce tractul digestiv se maturizează și copilul începe să stea mai des într-o poziție verticală.

Cum să îți ajuți copilul

Un echilibru sănătos al bacteriilor din intestin este esențial pentru un sistem digestiv perfect funcțional. Cu toate acestea, bacteriile "bune" nu ne ajută doar să digerăm mâncarea, ci contribuie și la desfășurarea în condiții propice a motilității noastre gastrointestinale.

Motilitatea gastrointestinală este mișcarea care "conduce" mâncarea prin tractul digestiv și apoi în afara corpului. Atunci când această motilitate este întreruptă, mișcarea alimentelor prin tractul digestiv și intestinul subțire este redusă, ceea ce poate provoca regurgitatie. Trebuie evitați factorii perturbatori în timpul meselor. Scopul este să alini sugarul și să îi oferi confort - o camera liniștită cu lumină de mică intensitate și sunete plăcute, în surdină, îl vor relaxa pe copilul tău.

Produsele probiotice ProTectis conțin L. reuteri Protectis care poate contribui la refacerea unei motilități sănătoase a tractului gastrointestinal, prin dezvoltarea bacteriilor benefice în intestinul copilului și reducând astfel frecvența regurgitățiilor.

Colici

Deși este o afecțiune relativ comună în cazul bebelușilor, există o ambiguitate crescută în privința colicilor la copii. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre această afecțiune

Mai multe

Constipația

Când un copil are mișcări rare ale intestinului sau dificultăți în eliminare, poate fi vorba despre constipație. Iată care sunt simptomele și soluțiile delicate pentru a-l ajuta în aceste cazuri.

Mai multe

Antibioticele

Dacă un copil suferă de o infecție bacteriană, acesta ar putea avea nevoie de antibiotice pentru a-și recăpăta sănătatea. În astfel de cazuri este esențial să oferi micuțului organism ajutorul de care are nevoie.

Mai multe

Regurgitația

Regurgitație, reflux, scuiparea hranei - toți acești termeni descriu laptele pe care un sugar îl dă înapoi în timpul sau după hrănire. Deși pare alarmant, este un fenomen comun pe perioada dezvoltării sistemului lor digestiv.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK