Tovarășul nostru erou de zi cu zi

În viața de zi cu zi, organismul nostru este expus la numeroși agenți patogeni din mediul înconjurător.

Datorită sistemelor de apărare ultra-inteligente ale organismului, cei mai mulți dintre aceștia sunt neutralizați de către sistemul nostru imunitar.

Compus dintr-o serie de mecanisme de protecție, sistemul imunitar este întotdeauna activ, acționând în fundal pentru a ne ține în siguranță, fără ca noi să conștientizăm acest lucru. În timp ce bazele sunt puse în primele 1000 de zile din viața noastră, acesta continuă să învețe și să se maturizeze odată cu noi de-a lungul vieții adulte și pe parcursul tuturor evenimentelor ce au loc în această perioadă.

Sistemul imunitar în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, organismul femeii, precum și sistemul imunitar al acesteia sunt într-o continuă schimbare. De la început, sistemul imunitar al viitoarei mame trebuie să găsească echilibrul între două tendințe opuse.

În timp ce corpul femeii poartă în interior un „corp străin”, este, de asemenea, necesar ca această nouă ființă din interiorul ei să fie protejată. Este o stare constantă de du-te vino pentru sistemul său imunitar, sistem care trebuie să jongleze între aceste două necesități, aparent opuse. Studiile au demonstrat, de asemenea, că mama îi transmite anticorpi fătului în timpul sarcinii. Așadar, atât pentru mamă cât și pentru copil, este extrem de importantă îngrijirea sistemului imunitar în această perioadă, de exemplu prin reducerea stresului și consumul unei diete echilibrate.

Ce putem să facem pentru sistemul nostru imunitar?

Numeroși factori pot slăbi sistemul nostru imunitar. Stilul de viață joacă, de regulă, un rol principal în acest context.

Stresul, somnul insuficient, exercițiile fizice în exces și o dietă dezechilibrată pot să afecteze în mod negativ sistemul imunitar. Tratamentul cu antibiotice poate să afecteze, de asemenea, sistemul imunitar, întrucât antibioticele nu fac diferența între diferitele tipuri de bacterii, distrugând și bacteriile endogene, ceea ce poate afecta microbiomul intestinal. Așadar, este o idee bună să înlocuiți microbiomul intestinal pierdut în timpul unui ciclu de tratament cu antibiotice, de exemplu prin administrarea unui supliment alimentar care conține bacterii producătoare de acid lactic, cum ar fi Lactobacillus reuteri Protectis. Vă rugăm să consultați medicul atunci când nu vă simțiți bine, pentru a elimina posibilitatea existenței cauzelor de altă natură.

Se schimbă sistemul imunitar cu vârsta?

Îmbătrânirea este un proces pe care nu îl putem opri și care ne afectează totodată și sistemul imunitar. Nu numai pielea – una dintre principalele noastre bariere de apărare – este afectată, dar și funcțiile organelor și celulelor încep să se schimbe și să se încetinească odată cu trecerea anilor.

Întrucât îmbătrânirea afectează întregul organism, aceasta poate să conducă, de asemenea, la o eficiență redusă a sistemului imunitar, care nu mai poate să lupte la fel de eficient cu celulele străine. Astfel, sprijinirea sistemului nostru imun capătă o importanță crescută la vârste mai avansate. Ca o completare la un stil de viață sănătos, produsele BioGaia ce conțin Lactobacillus reuteri Protectis ajută la susținerea microbiomului intestinal, în timp ce vitamina D suplimentară contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Cum putem să ne susținem sistemul imunitar?

Cu toate că bazele sistemului nostru imunitar sunt construite în copilărie, ca adulți putem încă să facem multe lucruri pentru a-i susține funcția și a ne menține în formă și sănătoși.

 

10 recomandări simple pentru a susține sistemul imunitar:  

  • Faceți mult sport
  • Petreceți timp în aer liber
  • Consumați o dietă variată și beți cel puțin 2 litri de lichide pe zi (apa este cea mai recomandată)
  • Reduceți stresul
  • Practicați gândirea pozitivă și râdeți!
  • Dormiți suficient
  • Faceți dușuri alternativ calde/reci
  • Limitați-vă riscul de infecții (de exemplu, prin spălarea regulată a mâinilor)
  • Bucurați-vă de soare, dar evitați arsurile solare
  • Take alternating hot/cold showers
  • Reduce your risk of infection (e.g. by regular hand washing)

Sfat:

Vitamina D este una dintre componentele de bază ale sistemului imunitar și se produce la nivelul pielii noastre în timpul expunerii la soare. Efectuarea în mod regulat a unei plimbări scurte în timpul pauzei de prânz este suficientă; în acel moment soarele are potențial optim! Puteți, de asemenea, să adăugați vitamina D în dieta dumneavoastră prin administrarea de tablete masticabile BioGaia Protectis + Vit. D3.

Sarcina

Rezultatul pozitiv al unui test de sarcină este unul dintre momentele cele mai memorabile pentru orice femeie. Din acel moment, viața ei se va schimba pentru totdeauna, iar legătura dintre ea si făt va deveni din ce în ce mai puternică.

Mai multe

Cum funcționează sistemul imun?

Sistemul nostru imunitar este unul dintre cele mai complexe sisteme din organism și este specializat în funcția de apărare. Acesta poate fi împărțit în două mecanisme de apărare, care cooperează și sunt conectate în diverse moduri.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK